} Θέατρο Του Νέου Κόσμου

Το βαλς των βρώμικων δρόμων Το βαλς των βρώμικων δρόμων Hot

 

ΘΕΑΤΡΟ:

 

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ

Τηλ.: 210 9212900

http://nkt.gr/

 

 

}ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

 

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ- ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Ντίνα Καφτεράνη

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ:

Χρυσάνθη Μπαδέκα

 

 

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:

Αδέσποτες Σκύλες

 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:

Αδάμ Τσαπέκος

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Άγγελος Αγγελίδης

 

 

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Οι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Ντίνα Καφτεράνη, Ίρις Μπαγλανέα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Ανθούλα Χαιροπούλου
Μουσικοί: Ηλεκτρική κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης, Τύμπανα: Λέανδρος Φράτνικ / Κρίτων Μπελλώνιας, Κόντρα Μπάσο: Στάθης Διαμαντίδης

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή 24:00
Σάββατο 24:00

 

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Προαιρετική εισφορά

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

70 Λεπτά

 

Το αριστούργημα

News image

 

Ο μικρός Χίτλερ

News image

 

Η ωραία του Πέραν

News image

 

Η εξομολόγηση ενό

News image

 

Το δάνειο

News image

 

Νεφέλες

News image

 

Το βαλς των βρώμι

News image

 

Μπλε

News image

 

-
+
24

 

 

Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων
Αδέσποτες ΣκύλεςΚεντρική Σκηνή
Από 14.10.2016 μέχρι 14.1.2017Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων είναι η παραστάσιμη φόρμα που οι Αδέσποτες Σκύλες χρησιμοποιούν ως όχημα για να μιλήσουν για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

 

 

 

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε εποχή και τόπο, με οποιονδήποτε τρόπο απάντησαν σε αυτό που τους καταπίεζε δημιουργώντας ερωτήσεις, που έστω για μια στιγμή αμφισβήτησαν τα δεδομένα ακόμα και τις μεγαλύτερες βεβαιότητές τους, που γεύτηκαν έστω για μια στιγμή την προσωπική επαφή με τη ζωή και τον κόσμο έξω από την παραδεδομένη εικόνα.

 

 Πρόκειται για μια παράσταση σαν συναυλία. Στη σκηνή 6 γυναίκες ηθοποιοί και 3 άντρες μουσικοί. Ακούγονται κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη. Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη.

Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα που ξεκίνησε το 2008. Οι Αδέσποτες Σκύλες λειτουργούν με παπούτσι (ελεύθερη συνεισφορά) υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και είναι δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.
 

 

Normal 0 false false false

Ο μικρός Χίτλερ

του Arnold Bernfeld

Εταιρεία Πολιτισμού ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

Κεντρική Σκηνή

Από 3.10.2016 μέχρι 10.1.2017

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Τι θα συνέβαινε, αν μια μέρα ο νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγμουντ Φρόυντ; Κι αν αποφάσιζε να ξεκινήσει το ταξίδι στον κόσμο του υποσυνείδητου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι; Θα γραφόταν άραγε διαφορετικά η ιστορία του 20ού αιώνα; Μήπως η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε διαφορετική κατεύθυνση; Ή τίποτα δεν θα άλλαζε; Υποθέσεις...

Ο Γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολντ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο του έργο Ο μικρός Χίτλερ, δίνει ζωή σε μια φανταστική συνάντηση μεταξύ δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Ιστορίας. Ανακατεύοντας πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας, φέρνει αντιμέτωπες δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές, τον Φρόυντ και τον Χίτλερ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της ζωής τους, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ιστορίας.

Το έργο, γραμμένο το 1993 μα άγνωστο στην Ελλάδα, συστήνουν στο ελληνικό κοινό ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενσαρκώνοντας τους δύο ήρωες και υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Οι δύο ηθοποιοί/σκηνοθέτες, εκτός ότι τα δίνουν όλα, έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο: χωρίς να υπάρχει τρίτο μάτι να ’χουν δώσει στην παράσταση άψογους ρυθμούς. Σας συστήνω την παράσταση ανεπιφύλακτα. Έχει πολύ –δηκτικό– χιούμορ και στο βάθος... σκοτάδι, κατά πώς είναι και η τελευταία λέξη του έργου, την οποία εκφέρει ο Φρόιντ. Α, και να κλείσετε έγκαιρα θέση. Η καλή δουλειά δεν αργεί να γίνει γνωστή...»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ, Το τέταρτο κουδούνι

«...πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κείμενο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ερμηνεύεται με τρόπο που αξίζει κανείς να δει. Είναι μια παράσταση πολύ δουλεμένη, με πολύ μεράκι και με πίστη στο κείμενο...»

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Musicity

«...ο Γιώργος Χριστοδούλου και ο Γεράσιμος Μιχελής επιλέγουν να φέρουν στη σκηνή ένα απαιτητικό έργο, αναλαμβάνοντας διττό ρόλο. Ο Γιώργος Χριστοδούλου καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή σου και να σου ανοίξει τον κόσμο του μικρού Αδόλφου. Σε αγγίζει με την ερμηνεία του (...) Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Μιχελής στέκει αγέρωχος, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ένας άντρας τέρας λογικής...»

Mixgrill.gr

«Δύο παιδιά (οι: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου) έφτιαξαν σε δική τους σκηνοθεσία, ένα σκοτεινό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποδύθηκαν δύο μεγάλα φαντάσματα της σύγχρονης ιστορίας. Αυτό του Αδόλφου Χίτλερ και αυτό του Ζίγκμουντ Φρόιντ. Αντάλλαξαν θέση στο ντιβάνι με την εξουσία και στον απολυταρχισμό με την επιθυμία. Και όλα αυτά, μέσα σε μία ώρα και κάτι λεπτά...»

ΕΡΡΙΚΑ ΡΟΥΣΟΥ, Oneman.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης, Αριστοτέλης Χαϊτίδης

Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός

Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Βοηθός σκηνοθέτη - Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

ΧΩΡΟΣ

Κεντρική Σκηνή

Από 3.10.2016 μέχρι 10.1.2017

ΩΡΕΣ

Δευτέρα 21:15

Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 13€

Φοιτητικό / Ανέργων 10€

Κριτικές Μελών

Δεν υπάρχουν κριτικές μελών για αυτή την ανάρτηση.

Για να γράψετε κριτική παρακαλώ εγγραφείτε ή εισέλθετε στο λογαριασμό σας.