} Θέατρο Αβατον

nordost nordost Hot

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ:


ΑΒΑΤΟΝ

Ευπατριδών 3, Γκάζι

Τηλ.: 210 3412689

http://www.theatroavaton.gr/

 

 

}ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Τόρστεν  Μπουχστάινερ

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Γιώργος Δεπάστας

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Δημήτρης Μακαλιάς

 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Στάμος Σέμσης

 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:

Γιώργος Ψυχράμης

 

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:

Νάντια Δαλκυριάδου

 

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Στέλλα Γκίκα, Νάντια Δαλκυριάδου, Αρετή Πασχάλη

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου στις 21.30

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο)

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

70 λεπτά

 

 

Γύρισε πίσω

News image

nordost

News image

Οι κροκόδειλοι

News image

-
+
12


NORDOST
του Τόρστεν Μπουχστάινερ

 

για 2η χρονιά
σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά

Στο Θέατρο Άβατον

Έναρξη παραστάσεων: 24 Οκτωβρίου 2016Μόσχα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2002.
Στη διάρκεια του μιούζικαλ NORDOST στο Θέατρο Ντουμπρόβκα, 42 Τσετσένοι αυτονομιστές εισβάλλουν στο θέατρο, απαιτώντας πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Τσετσενία.

57 ώρες ομηρίας, 850 όμηροι, 170 νεκροί. Τρεις γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, μια Τσετσένα «μαύρη χήρα», μια Ρωσίδα όμηρος και μια Λετονή γιατρός, παρουσιάζουν σε παρόντα χρόνο, η κάθε μια από τη δικιά της σκοπιά, το ιστορικό της τραγωδίας.

 Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016.
14 χρόνια μετά, βιώνουμε την εποχή όπου η τρομοκρατία έχει γίνει σημείο των καιρών. Ίδιον της πολιτισμένης Δύσης. Καθημερινός εφιάλτης όλων. Όλα μπορούν να συμβούν, όλα συμβαίνουν και μαρτυρούν τις αιτίες τους. Το 2002, η κάθε μία από τις δύο πλευρές της ρωσο-τσετσενικής σύγκρουσης, τής έδινε διαφορετικό όνομα: «απελευθερωτικός αγώνας» vs «αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Το 2016, γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μίας ατέρμονης βίας: ο πόλεμος στη Συρία, το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη, οι επιθέσεις τρομοκρατίας στην Ευρώπη.
Ακούγοντας τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, είναι σαν να τις ακούς σήμερα: χωρίς να τίθεται ερώτημα υπαιτιότητας, οι διάλογοί τους συναρπάζουν με την ανθρωπιά τους και συγκινούν με την αφοπλιστική ειλικρίνειά τους. Η μία ιστορία φωτίζει την άλλη, και το παζλ συμπληρώνεται με το αιματηρό τέλος. Και εκεί, οι τρεις παράλληλες ζωές θα διασταυρωθούν. Με κοινή αποκορύφωση: εξίσου αιματηρή και επώδυνη.
Το συγκλονιστικό έργο-ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά -σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά- στο Θέατρο Άβατον. Από τις 24 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

 

 

 

 

Κριτικές Μελών

Δεν υπάρχουν κριτικές μελών για αυτή την ανάρτηση.

Για να γράψετε κριτική παρακαλώ εγγραφείτε ή εισέλθετε στο λογαριασμό σας.